- GośćGość
Technika Arane, "Omen Cierni"
Czw 24 Maj 2012, 20:45
OPIS: Atak polegający na zaatakowaniu przeciwnika pędami cierni wychodzącymi z własnego ciała.
Postać zaczyna wrzeszczeć z bólu gdy ciernie rozrywają jej ciało. Wykonanie techniki następuje samoczynnie gdy postać jest poważnie zagrożona, przestraszona, etc.
EFEKT: Dmg = 1/3 skupienia + zręczność, Przeciwnik zostaje unieruchomiony na jedną turę podczas której nie ma możliwości obrony i ataku. Efekt uboczny: -0,05*obecne HP, za każdym użyciem.
Koszt MP = DMG + 10 MP
WYMAGANIA: Ja, Przekleństwo Cierni, 5 Level, 25 zręczności i 15 skupienia.
UŻYCIE: Raz na trzy tury.
Postać zaczyna wrzeszczeć z bólu gdy ciernie rozrywają jej ciało. Wykonanie techniki następuje samoczynnie gdy postać jest poważnie zagrożona, przestraszona, etc.
EFEKT: Dmg = 1/3 skupienia + zręczność, Przeciwnik zostaje unieruchomiony na jedną turę podczas której nie ma możliwości obrony i ataku. Efekt uboczny: -0,05*obecne HP, za każdym użyciem.
Koszt MP = DMG + 10 MP
WYMAGANIA: Ja, Przekleństwo Cierni, 5 Level, 25 zręczności i 15 skupienia.
UŻYCIE: Raz na trzy tury.
Re: Technika Arane, "Omen Cierni"
Czw 24 Maj 2012, 20:55
Hm... właściwie to całkiem całkiem. Technika i efekt wygląda dobrze, co do wymagań to może za wcześnie 5 lvl na taki dmg. Nie ma w sumie technik, które zadają obrażenia zarówno od skupienia jak i od zręczności, więc albo podniósłbym Lvl albo koszt takiej techniki. Użycie raz na walkę, bo trudno będzie śledzić wykorzystanie tej techniki.
To oczywiście moje zastrzeżenia, można podjąć dyskusję
~Aaon
To oczywiście moje zastrzeżenia, można podjąć dyskusję
~Aaon
- GośćGość
Czw 24 Maj 2012, 20:59
Można podnieść lvl ale nie wiem czy nie posunąć się dalej i nie wprowadzić samo okaleczenia zadającego...powiedzmy 20 DMG. W końcu pędy rozrywają ciało. I wychodzi koszt w HP i MP.
Czw 24 Maj 2012, 21:26
Wtedy gdyby miało nastąpić samookaleczenie to trzeba bardziej uzależnić od obecnego HP. Dałbym efekt -0,05*obecne HP (5% z obecnego HP), ale jeszcze poczekajmy na innych adminów
Czw 24 Maj 2012, 22:01
Czekasz...
- Ekhm... - Odchrząka i bierze do ręki długi, mający kilkanaście metrów długości papier i zaczyna czytać:
Skupienie + Zręczność dałaby zbyt mocny efekt moim zdaniem jak wspomniał Aaon. Dobrze byłoby ... Skupienie + 1/3 zręczności.
Proponowałabym dwa razy co trzy tury, bo raz na dzień jest ... za częste. Chyba, że chodzi Ci o pełny dzień na SeiShi, co zmienia postać rzeczy.
Motyw z odejmowaniem HP jest całkiem, całkiem... I tak jak podał Aaon, efekt -5% z obecnego HP.
Tyle ode mnie.
- Ekhm... - Odchrząka i bierze do ręki długi, mający kilkanaście metrów długości papier i zaczyna czytać:
EFEKT: Dmg = skupienie + zręczność, Przeciwnik zostaje unieruchomiony na jedną turę podczas której nie ma możliwości obrony. Koszt = DMG + 10 MP
Skupienie + Zręczność dałaby zbyt mocny efekt moim zdaniem jak wspomniał Aaon. Dobrze byłoby ... Skupienie + 1/3 zręczności.
UŻYCIE: Raz na dzień.
Proponowałabym dwa razy co trzy tury, bo raz na dzień jest ... za częste. Chyba, że chodzi Ci o pełny dzień na SeiShi, co zmienia postać rzeczy.
Motyw z odejmowaniem HP jest całkiem, całkiem... I tak jak podał Aaon, efekt -5% z obecnego HP.
Tyle ode mnie.
- GośćGość
Czw 24 Maj 2012, 22:04
To może raz na 3 tury. A dmg = zręczność + 1/3 skupienia. Co wy na to ? A i jakie wymaganie są stawiane ?
Czw 24 Maj 2012, 22:11
EFEKT: Dmg = 1/3 skupienia + zręczność, Przeciwnik zostaje unieruchomiony na jedną turę podczas której nie ma możliwości obrony. Koszt = DMG + 10 MP
Efekt uboczny: -0,05*obecne HP, za każdym użyciem.
WYMAGANIA: 10 lvl, 30 zręczności, 20 skupienia
UŻYCIE: dwa razy na walkę
I chyba tak zostaje, czy coś poknociłem?
WYMAGANIA: 10 lvl, 30 zręczności, 20 skupienia
UŻYCIE: dwa razy na walkę
I chyba tak zostaje, czy coś poknociłem?
- GośćGość
Czw 24 Maj 2012, 22:17
Tylko to unieruchamianie przeciwnika dałbym raz na jedną walke.
Jestem za tylko obniżyć trochę level...plis
Jestem za tylko obniżyć trochę level...plis
Czw 24 Maj 2012, 22:29
7 Level, 25 zręczności i 15 skupienia wystarczy?
Czw 24 Maj 2012, 22:35
Uzupełnij dane, które uzgodniliśmy w pierwszym poście.
- GośćGość
Czw 24 Maj 2012, 22:36
Edytować go czy zrobić drugiego z pełnym uzgodnionym opisem techniki ?
- GośćGość
Czw 24 Maj 2012, 23:34
Więc ok.
Opis jest, co do tego cierniowego diabła to zmienie, ale też się spodoba. Będzie niespodzianka
A tu reszta:
EFEKT: Dmg = 1/3 skupienia + zręczność, Przeciwnik zostaje unieruchomiony na jedną turę podczas której nie ma możliwości obrony.
Koszt = DMG + 10 MP
Wymagania: Władca ziemi, Przekleństwo Cierni gracz sam opisuje w jakiej sytuacji został przeklęty a NPC decyduje czy dostał techinke, 7 Level, 25 zręczności i 15 skupienia
Użycie: Raz na trzy tury
Opis jest, co do tego cierniowego diabła to zmienie, ale też się spodoba. Będzie niespodzianka
A tu reszta:
EFEKT: Dmg = 1/3 skupienia + zręczność, Przeciwnik zostaje unieruchomiony na jedną turę podczas której nie ma możliwości obrony.
Koszt = DMG + 10 MP
Wymagania: Władca ziemi, Przekleństwo Cierni gracz sam opisuje w jakiej sytuacji został przeklęty a NPC decyduje czy dostał techinke, 7 Level, 25 zręczności i 15 skupienia
Użycie: Raz na trzy tury
Pią 25 Maj 2012, 16:19
AKCEPT!
- To wyżej też zamień. Przy dodawaniu jej będzie mi wygodniej.
- GośćGość
Pią 25 Maj 2012, 18:11
Zmienione
Po krótkim dialogu na SB zdecydowałam zmienić lvl na 5. ~ Nono
Po krótkim dialogu na SB zdecydowałam zmienić lvl na 5. ~ Nono
Pozwolenia na tym forum: